De Wolventak dient als brug tussen de speelse Welpen en de meer technische JVGs. Daarom ligt de focus op het kennismaken met de technieken van een scout, zonder het plezier uit het oog te verliezen. Er wordt veel aandacht gelegd op het werken in kleinere en grotere groepen.

 

Verhaal
De Wolvenwerking baseert zich op het echte leven van een wolf. Nadat ze oud genoeg zijn om het moedernest te verlaten, trekken Wolven eropuit om met hun broeders en zusters nieuwe groepen, genaamd roedels te vormen. In deze roedels leren ze om samen te werken en te overleven in de natuur. Op dezelfde manier zullen kinderen bij de Wolven leren samenwerken en de technische vaardigheden ontdekken die de basis van scouting vormen. Elke roedel heeft een roedelleider (RL) en hulproedelleider (HRL). Deze manier van werken vormt de basis van het latere patrouilleleven. Het is ook de uitgelezen kans om kinderen te leren omgaan met verantwoordelijkheden en te leven met verschillende karakters. De verschillende roedels waarin de Wolven verdeeld worden zijn gebaseerd op de verschillende jachtgebieden van een wolf. Zo zijn er de Havi’s (zonroedel uit de woestijnen en savannes), de Dhari’s (valleiroedel), de Siko’s (rivierroedel), de Alko’s (bergroedel), de Rikka’s (woudroedel) en de Napa’s (windroedel uit de vlaktes).

 

Techniekenwerking
De techniekenwerking bij de Wolven bestaat uit 2 luiken.

Enerzijds is er het algemene luik, genaamd Zilveren Wolf. Elke wolf wordt verwacht de Zilveren Wolf-proeven af te leggen. Ze omvatten alle basistechnieken die in de latere scoutscarrière noodzakelijk zijn.

Anderzijds is er ook het interesseluik. Deze omvat een reeks badges met een meer gespecialiseerdere insteek. Een wolf krijgt enkele keren per jaar de kans om een badge uit deze reeks te kiezen en de bijbehorende proeven af te leggen. Op die manier krijgt hij of zij de kans om zich te verdiepen binnen de eigen interesses.

 

Leiding
De leiding van de Wolventak bestaat uit de Oude Wolven, leiders met enkele jaren ervaring. Samen vormen ze de Horderaad. Zij staan in voor de opleiding van de jonge wolven.

Tala: De zorgzame wolf.

Corvin: De wijze wolf.

Kana: De uitbundige wolf.

Rai: De behulpzame wolf.

Coyar: De zelfstandige wolf.

Jotaho: De trouwe wolf.

 

E-mailadres:

wolven.260fos@gmail.com