Leeftijd: 14 – 15 jaar

Scouting neemt in het leven van VG’s  een belangrijke plaats in. Elke zaterdag komen de kinderen en leiding samen in groep en wordt er veel plezier gemaakt. Ze komen op deze plek los van hun thuis- en schoolomgeving en kunnen oprecht zichzelf zijn. De scouts wordt een belangrijke plaats in hun persoonlijke ontwikkeling en de totstandkoming van een eigen individu. Verder leren ze over zelfstandigheid, hulpvaardigheid, moed en creativiteit. Op de scouts kunnen ze rekenen op hun vrienden, maar ook op de leiding. Samen wordt er gestreefd naar een onvergetelijke tijd.

 

Naast spel en plezier, is er in deze tak ook plaats voor technieken. VG’s hebben al veel ervaring met het buitenleven, sjorconstructies, koken, … Maar in deze scoutsgroep wordt deze ervaring omgezet in grotere uitdagingen die resulteren in creatieve eet-, zit- en andere sjorconstructies. Maar ook badgewerking is een kernactiviteit in deze tak. Samen met de leiding wordt er gewerkt rond teervoet 2e klas: een badge waar verschillende vaardigheden en kennis op de proef wordt gesteld.

 

Iedere week wordt er op zaterdag een activiteit voorzien, zowel op verplaatsing als op het scoutsdomein, zowel technieken en badgewerking als jeugdige spelletjes, zowel rustige activiteiten als wilde spelen. Verder zijn er ieder jaar een aantal avondactiviteiten en weekends waar de VG’s blijven overnachten. Het hele scoutsjaar is een voorbereiding op het 10-daagse kamp: een menu vol avontuur, technieken, nachtspel en plezier. Bij het terugkeren naar huis wordt dit vertaald in memorabele verhalen en puur geluk.

 

E-mailadres

givers.260fos@gmail.com

Maak jouw eigen website met JouwWeb