De biekes zijn de allerkleinsten binnen onze scouts. Tot deze jongste tak behoren de jongens en meisjes tussen 5 en 7 jaar. De biekes staan aan de start van wat een lang scoutsverhaal kan zijn voor hen.

Biekes leren geleidelijk samen te werken en spelen met anderen. Door ze iedere week weer opnieuw onder te dompelen in een wereld vol fantasie verleggen ze stap voor stap de grenzen van hun leefwereld.  Bij het spel spelen wordt er aandacht besteed aan expressie, creativiteit en plezier. Onder invloed van een geëngageerde en zorgzame leiding ploeg ontdekken de biekes spelenderwijs wat scouting inhoudt. De leiding zorgt hierbij voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid.
Eveneens tracht men de biekes enige vorm van zelfstandigheid mee te geven en een geweldige groep te vormen door in te spelen op solidariteit en samenwerking. Dit wordt gedaan door de nodige structuur en regelmaat aan te bieden.

Bij de biekes wordt er gewerkt rond de personages van Maya de bij. Aan elk personage is een eigenschap verbonden. Op deze manier leren de biekes op een respectvolle manier omgaan met de natuur en anderen. Ook andere vaardigheden zoals eerlijkheid, behulpzaamheid worden aangeleerd. 

Leiding

Maya: de bij: Zij beschermt de natuur.

Meli: de bij: Zij is ijverig.

Babs: de vlieg: Zij is  avontuurlijk.

Kai: de kever: Hij is verdraagzaam.

Miko: de mier: Hij is behulpzaam.

Tekla: de slak: Zij is eerlijk.

Mirza: het lieveheersbeestje: Zij werkt altijd samen.

Silleke: de vlinder:Zij is speels en vrolijk.

Spiroe: de sprinkhaan: Hij is sterk

Max: de glimworm: Hij is dapper en volhoudend 

 

E-mailadres

biekes.260fos@gmail.com