De 260ste  FOS Pepijn ontstond in de jaren 1955-56 dankzij de heer Brandhof en onder leiding van de heer Soetaerts en de heer Minten.

 

Om diverse redenen konden dehh. Minten en Soetaerts na een tweetal jaren hun leiderschap niet verder opnemen. De welpenhorde bestond niet meer en de scoutstroep verviel tot één patrouille.

Vanaf dat moment was het echt een periode van vallen en opstaan. Er bleef in Landen een harde kern van “believers” bestaan.

Michel Demaret en Jean Vanrijkel hebben de scoutstroep na het vertrek van Michel Collard na één jaar overgenomen en ervoor gezorgd dat iedereen een uniform had.

 

Ons eerste echte kamp hadden we in 1966 einde augustus op het terrein van de Boy-scouts en Girl-guides van België in Heure en Famenne , met 2 patrouilles en Jean Vanrijkel als kampleider. Dit was een keerpunt in de prille geschiedenis van onze eenheid, want vanaf dat jaar hielden we elk jaar ons groot zomerkamp.

 

1967 werd een groot jaar: de noodzakelijke uitbreiding van de eenheid drong zich op: de seniors werden in het leven geroepen en een eerste welpenhorde, alleen jongens, zag het levenslicht. Kort daarna volgde de oprichting van een meisjeswelpenhorde.

 

Het eenheidscomité zat in de jaren 70 ook niet stil: er werd uitgekeken naar een eigen terrein. Zo evident was dat niet. Een oplossing werd uiteindelijk gevonden dankzij de school. Vijf houten lokaaltjes werden op dat terrein geplaatst.

 

In 1974 trokken we op zomerkamp naar Heure waar toen de beslissing is genomen om een nieuwe tak op te richten: biekes. Vanaf toen waren alle ouderdomsgroepen aanwezig in de eenheid.

De tradities en symbolen die reeds meer dan 60 jaar meegaan zijn zeer belangrijk. Traditie heeft Landen nu onderhands wel en dat wil zeker niet zeggen dat de eenheid ouderwets is. Scouting is en blijft modern. Het heeft kracht en wijsheid om zichzelf te blijven vernieuwen.

 

We hebben mooie lokalen, we hebben een geestdriftige leiding, we hebben een geschiedenis achter ons liggen en dat alles verzekert ons van een verdere mooie toekomst.