260 fos landen.

scouts landen.

landen scouts.

Bij JVG’s is de groep als geheel enorm belangrijk: hechte vriendschappen ontstaan, kleine bendes worden gevormd, (geheime) kampen worden gebouwd, de spannendste spelen worden bedacht, …

De groep bepaalt de stijl, de norm, de communicatie en de sfeer. Kinderen gaan op deze leeftijd allerlei veranderingen door: de één is meer een leider en enorm populair, de ander eerder stil en verlegen. Deze leeftijd is dan ook cruciaal om lid van Open Scouting te blijven om zich volledig te kunnen ontplooien. De JVG-leeftijd is ook de leeftijd van verschillende interesses. De kinderen hongeren naar allerhande informatie: ze leggen verzamelingen aan, houden artikels bij, vormen hun eigen mening, …

 

            Wat doen JVGs allemaal?

Elke zaterdag tussen 14u en 17u spelen we binnen en buiten, werken we aan onze technieken, doen we een maatschappelijk spel, praten en lachen we aan één stuk door.  Eens je bij de JVG’s zit, leer je ook zelf koken, klussen, tenten opzetten… Kortom, je leert er ‘je plan trekken’ in de natuur en in je eigen omgeving.

 

De leiding organiseert doorheen het jaar verschillende ‘weekends’, enerzijds om ons eens goed te amuseren en anderzijds om onze technieken aan te leren, bij te schaven en uit te proberen.

 

2.1 Patrouillewerking

De JVG-tak is opgebouwd uit verschillende patrouilles, dus maken de kinderen ook kennis met de ‘patrouillewerking’.

Heel belangrijk voor deze leeftijdsgroepen zijn de aspecten: samenleven, samenwerken en verantwoordelijkheid, die bij de vorming van karakter centraal staan. Bij patrouilles speelt de groepsdynamica een grote rol; dit komt vooral tot uiting bij specifieke patrouilleactiviteiten zoals kamp, hike, …

 

De samenwerking tussen kinderen en leiding is bij patrouillewerking van groot belang.

Een patrouille is een levendig ding met zijn ups en downs, maar net daaruit trekken de kinderen lessen die ze in hun verdere leven kunnen gebruiken.

 

2.2 Teervoet

De technieken bij de JVG’s zitten vervat in de teervoet, een goede basis waarop ze bij de Verkenners/Gidsen (VG’s) voortbouwen. De teervoetbadge wordt uitgereikt nadat je meerdere proeven hebt afgelegd inzake algemene kennis over scouting, technieken, koken, hike, kaartlezen, EHBO en nog veel meer. Buiten teervoet zorgt de leiding natuurlijk ook voor de nodige spelletjes en activiteiten!

 

2.3 Perfect uniform

Bij de JVG’s dragen we het uniform hoog in het vaandel. We verwachten dus ook van onze kinderen dat ze elke keer in perfect uniform aanwezig zijn.

 

E-mailadres

jvg.260fos@gmail.com